balandžio 04, 2022 |

Apžvalga: galingasis „Xiaomi 12 Pro“

Kasmet didieji telefonų gamintojai išleidžia bent po porą naujų savo flagship'ų - pagrindinių tų metų telefonų, į juos įdeda visus funkcionalumus ir privalumus, kurių pigesniuose įrenginiuose paprastai galite ir neaptikti. Šie telefonai, žinoma, dėl savo galios pasižymi ir didesne kaina, todėl nėra tarp kiekvieno žmogaus pasirinkimų, tačiau yra spartesni, funkcionalesni, geresnės kokybės, todėl gali geriau pagelbėti kasdienybėje nei pigieji modeliai.

Šiemet, senajam telefonui po truputį nusibaiginėjant, nusprendžiau labiau painvestuoti ir įsigyti vieną iš didžiųjų gamintojų šių metų flagship įrenginių, ypač atsižvelgiant į kuo geresnę kamerų kokybę, ir šįkart pasirinkimu tapo ką tik pasirodęs „Xiaomi 12 Pro“ telefonas.

Kas lėmė būtent šį variantą? Iki dabar turėtas „Redmi Note 8 Pro“, nors ir yra pakankamai geras telefonas, visgi, nuvylė dėl pasirinktų „Mediatek“ lustų - lyginant su „Redmi Note 7“, kuriame buvo „Snapdragon“ viduriai, 8-asis modelis atrodė tarsi žingsnis atgal. Niekaip nepavyko pasijungti „GCam“ („Google Camera“) port'o, kuris suteikia fotografavimui papildomų galimybių, pats telefonas kartais net atrodė lėtesnis už pirmtaką, kamerų kokybė nedžiugino.

„Samsung Galaxy S22 Ultra“ žavėjo savo specifikacijomis iki kol pamačiau, jog Europoje naudojami „Exynos“ lustai, o užsienio portalų apžvalgos parodė, kad, deja, dėl „Exynos“ mūsų regione pastarasis aparatas išties yra labai nestabilus ir stringantis, ko sumokėjus tokiai sumai patirti nesinorėtų. „Apple“ gaminiai niekada nežavėjo ir nebuvo tarp pasirinkimų, nors, tikėtina, kad netolimoje ateityje šiame tinklaraštyje bus patalpinta vieno iš šio gamintojo šių metų prietaisų apžvalga, tačiau telefonas tikrai netaps mano kasdieniu pasirinkimu ir bus tiesiog naudojamas naujo projekto kūrime.

Ir ne tiek daug pasirinkimų lieka - „Huawei“ įrenginiai nepalaiko „Google Play“ paslaugų, taigi, jais naudotis negalėčiau, „LG“ ir „HTC“, kažkada turėję didelį prietaisų pasirinkimą, nebegamina naujų telefonų, o „Nokia“ nebegamina galingų įrenginių. „Sony“ pagal mobilių telefonų perkamumą yra pasiekę rekordines žemumas, o tai gali atsiliepti tolesniam prietaisų palaikymui. Taigi, liko „Xiaomi“ ir „OnePlus“. Ir šįkart pasirinkimu tapo „Xiaomi“ dėl puikaus išankstinės prekybos pasiūlymo - už tą pačią kainą kartu su telefonu buvo pridėtas naujasis „Xiaomi Watch S1“ išmanusis laikrodis (jo apžvalga taip pat netrukus pasirodys mano puslapyje).

Šiame įraše pabandysiu nešališkai aprašyti savo nuomonę apie „Xiaomi 12 Pro“ privalumus, trūkumus, pastebėjimus bei problemas.

Pakuotė

Telefonas, skirtingai nei dauguma turėtų „Xiaomi“ prietaisų, pristatomas juodos spalvos dėžėje. Viduje rasite patį prietaisą, USB laidą, įkroviklį, SIM kortelės išėmimo adatėlę, instrukcijas bei skaidrų dėkliuką.

„Xiaomi 12“ dėžutė
„Xiaomi 12“ dėžutė
Telefonas iškart viduje
Telefonas iškart viduje
Žemiau - laidas ir įkroviklis
Žemiau - laidas ir įkroviklis

Įkroviklis sveria tikrai nemažai, tačiau yra neeilinis, taigi, apie jį papaskosiu truputį vėliau šiame įraše.

120W įkroviklis
120W įkroviklis

Korpuso apžvalga

Apačioje ir viršuje rasite muzikai skirtus keturgubus stereo garsiakalbius, suderintus „Harman Kardon“. Išties, išbandžius tikrai nenusivyliau tuo ką išgirdau - garsas švarus, garsus, puikiai juntami ir žemesni dažniai, labai aiškus stereo efektas žiūrint vaizdo įrašus. Telefonas turi „Dolby Atmos“ palaikymą, ir šį garso pagerinimą galima įsijungti iš pranešimų meniu.

Apačioje taip pat rasite ir USB-C tipo įkrovimo lizdą bei dviejų SIM kortelių vietą. Deja, brangesniuose modeliuose nelikę atskiro ausinių lizdo, taigi, norintiems naudoti laidines ausines reikės pirkti adapterį, o kiti galės įsigyti belaidžius Bluetooth ausinukus ir juos susieti su telefonu.

USB-C lizdas, garsiakalbis ir mikrofonas prietaiso apačioje
USB-C lizdas, garsiakalbis, SIM kortelių vieta ir mikrofonas prietaiso apačioje

Viršuje rasite infraraudonųjų spindulių siųstuvą, gana išskirtinį, tačiau „Xiaomi“ įrenginiuose dažnai atrandamą privalumą. Naudojantis programėle, iškart įdiegta telefone, šio IR siųstuvo pagalba galite valdyti namų prietaisus - televizorius, priedėlius, muzikos grotuvus, kurie turi infraraudonuosius spindulius naudojantį pultelį. Tai, išties, labai patogi ir mano namuose dažnai naudojama funkcija.

Telefono viršutinė dalis
Telefono viršutinė dalis

Prietaiso kairė pusė - visiškai lygi, nėra jokių mygtukų ar jungčių, o dešinėje rasite standartinius garsumo bei ekrano užrakinimo mygtukus.

Mygtukai dešinėje pusėje
Mygtukai dešinėje pusėje

Galinėje dalyje atrandame didelį kamerų bloką - čia jos trys, viena ypač didelė, taip pat yra blykstė. Galinė prietaiso pusė padengta matiniu stiklu, kuris labai puikiai atrodo ir yra malonus liesti. Tiesa, esu iš tų žmonių, kurie visuomet telefonams naudoja dėkliukus, taigi, ir dažnai čiupinėti šios dalies neteks - iškart užsidėjau skaidrų plastikinį dėklą, pridėtą telefono komplektacijoje.

Kalbant apie prietaiso spalvas, galima rinktis iš trijų - juodos, mėlynos ir purpurinės, tačiau kitos spalvos neypač sudomino, todėl nusprendžiau pasirinkti klasikinį juodą variantą.

Kamerų blokas galinėje dalyje
Kamerų blokas galinėje dalyje
Užrašai apačioje
Užrašai apačioje

Priekyje, žinoma, rasite ekraną, ant kurio iškart yra užklijuota apsauginė plėvelė. Ekranas šonuose yra užlenktas. Priekinė kamera yra ekrano matricoje išpjautoje nedidelėje skylutėje viršuje, kas jau labai įprasta dabar leidžiamuose telefonuose.

Ekranas su priekine kamera
Ekranas su priekine kamera

Ekranas

Vos įjungus telefoną ekranas tikrąja to žodžio prasme paliko be žado. Įspūdingas sodrumas, idealus ekrano ryškumas net esant ryškiai saulės šviesai, „Corning Gorilla Glass Victus“ stiklas su pagerinta apsauga, didžiulė rezoliucija. Tiesa, pastarąją galima reguliuoti - tarp FHD+ - 2400x1080px dydžio, kuri labiau taupys bateriją bei WQHD+ - 3200x1440px dydžio, kuri turiniui suteiks dar daugiau aiškumo. Iškart su prietaisu buvo nustatyta FHD+ raiška, taigi, jeigu ši vieta jums svarbi, nepamirškite to pasikeisti nustatymuose. Man, asmeniškai, pilnai užtenka ir FHD+ rezoliucijos.

Telefonas pasižymi HDR10+ bei „Dolby Vision“ galimybėmis ir tai tikrai nepaliks abejingų. Iš prietaisų, kuriuos esu matęs, šio vaizdo kokybė sužavėjo labiausiai.

Prietaiso ekranas
Prietaiso ekranas

Verta paminėti, jog ekranas taip pat palaiko net 120 Hz atnaujinimo dažnį - tai reiškia, jog per vieną sekundę vaizdas ekrane atnaujinamas 120 kartų, o tai suteikia didelį sklandumą ir greičio įspūdį, ypač jaučiamą slenkant per turinį, pvz. meniu ar interneto puslapius. Tiesa, kuo didesnis atnaujinimo dažnis, tuo labiau eikvojama baterija, tačiau jeigu jums svarbiau ilgesnė akumuliatoriaus tarnavimo trukmė po pakrovimo, galite apriboti maksimalų dažnį iki 60 ar 90 Hz. Paminėjau žodį „maksimalų“ ne veltui - telefonas pats prisitaiko prie atvaizduojamo turinio, ir automatiškai keičia atnaujinimo dažnį siekiant taupyti bateriją. Taigi, skaitant elektroninę knygą dažnis gali siekti vos 1 Hz, o žaidžiant - ir visus 120 Hz (ar tokį, kokį nustatysite maksimalų leistiną).

Vieną dieną pabuvau įsijungęs atnaujinimo dažnio atvaizdavimą ekrane, ir šiuo laikotarpiu jis dažniausiai svyruodavo tarp 10 Hz nieko nedarant ir 120 Hz vaikštant per meniu, interneto puslapius ar programėles, o žiūrint vaizdo įrašus siekdavo 60 Hz.

Taip pat verta paminėti, jog kadangi telefonas atkeliauja su AMOLED ekranu, jis palaiko „always-on“ (iš anglų k. - visada įjungtas) galimybę - ją nustačius, užrakinus telefoną ant ekrano toliau galima matyti laiką ar kitą informaciją.

Vienas iš „visada įjungto“ ekrano variantų - suteikiama daug skirtingų spalvinių ir dizaino sprendimų
Vienas iš „visada įjungto“ ekrano variantų - suteikiama daug skirtingų spalvinių ir dizaino sprendimų

Ryšiai, lustai ir sensoriai

Telefonas leidžia naudotis 5G ryšiu, turi NFC, palaiko daugybę GPS palydovų sistemų - GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS ir NavIC, taigi, pateikia tikrai tikslią GPS lokaciją, turi jau minėtą infraraudonųjų spindulių siųstuvą prietaisų valdymui, palaiko Wi-Fi 6 standartą - jeigu prisijungsite prie naują standartą naudojančio tinklo, šalia Wi-Fi ženkliuko matysite ir nedidelį skaičių 6.

Wi-Fi 6 kartos tinklo ikonėlė
Wi-Fi 6 kartos tinklo ikonėlė

Telefonas neturi vizualiai matomo pirštų antspaudų skaitiklio nei galinėje dalyje, nei šone - antspaudų skaitytuvas įmontuotas ekrane, apatinėje dalyje, taigi, teks priglausti pirštą prie ekrano tam tikroje vietoje norint atrakinti prietaisą. Tarp „specialiųjų funkcijų“ nustatymų meniu pavyko rasti ir dar vieną šio skaitytuvo galimybę - matuoti pulsą.

Prietaise įdėtas „Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1“, yra 8 branduolių procesorius bei „Adreno 730“ vaizdo plokštė, 12 GB RAM atminties (nors telefonas naudoja papildomai dar 3 GB vidinės atminties RAM praplėtimui, taigi, ji praplečiama iki 15 GB), vienintelis vidinės atminties variantas, su kuriuo parduodama Europos regione - 256 GB vietos failams ir programoms saugoti.

Programinė įranga

Telefonas atkeliauja su naujausia „Android 12“ operacine sistema bei „MIUI 13“ oda ant viršaus, kas yra įprasta „Xiaomi“ telefonuose. „MIUI 13“ nedaug skiriasi nuo „MIUI 12.5“ - čia jus pasitiks panašus į „iOS“ pranešimų centras, tai yra, braukiant iš kairės viršutinės ekrano dalies bus atverti pranešimai, o iš dešinės - funkcijų, ryšių ir išmaniųjų namų prietaisų valdymas, tačiau jeigu esate labiau pratę prie standartinio „Android“ pranešimų stiliaus galėsite persijungti į jį.

Pastebėjau, jog „MIUI 13“ yra žymiai geriau nugludinta - per porą dienų nepavyko pastebėti jokių strigimų ar atvaizdavimo klaidų, visas naudojimosi procesas buvo labai sklandus. Labai patogus „MIUI 13“ meniu ir pagrindinio ekrano valdymas - perimtos gerosios praktikos iš „Google Play Store“ taip pat „Xiaomi“ platinamo „Poco Launcher“ - galite pasirinkti, ar norite turėti išskleidžiamą programų meniu, ar visas matyti tiesiog slenkant per ekraną, esant išskleidžiamam meniu jos patogiai automatiškai kategorizuojamos (galima susidėlioti ir rankiniu būdu), lengva atlikti paiešką. Suteikiama nemažai galimybių dėl išdėstymo, dažniausiai naudojamų programų išskyrimo, spalvų pasirinkimo, prieinama daug skirtingų temų, jeigu norisi kažko kitokio, nei standartinė aplinka.

Tiesa, europinės versijos, panašu, nepasiekė „MIUI 13“ pristatyme reklamuoti naujieji valdikliai (angl. widgets) - rasite tik įprastus programėlių valdiklius kaip seniau, kurie taip pat pravers dėliojantis pagrindinio ekrano puslapių išdėstymą.

„MIUI 13“, kaip ir ankstesnės versijos, džiugina daugybe pritaikymo galimybių - skirtingų spalvų, efektų ir pan. rasite beveik viskam, nuo pirštų antspaudo atrakinimo iki kameros programėlės meniu.

Pagrindinės multitasking'o funkcijos išliko tos pačios - galima atidaryti „plaukiojančius“ langus ar porą programų vienu metu ekrane, kad patogiai būtų galima atlikti daugiafunkcines užduotis.

Standartinės funkcijos, pasiekiamos iš pranešimų lango, taip pat išliko - galite įjungti baterijos taupymo režimą, greitai skenuoti QR kodus, transliuoti vaizdą į ekranus (tiesa, transliuoti į „Google Cast“ įrenginius iš šios vietos vis tiek nepavyks, teks ieškoti papildomos parinkties nustatymuose), įrašyti ekrano vaizdą, įjungti ar išjungti garsą, GPS, NFC, dalinimąsi internetu, reguliuoti šviesumą ir pan.

Nustatymuose daugiau ryškesnių pokyčių, lyginant su ankstesnėmis sistemos verijomis, nėra. Galima būtų išskirti nebent naują skiltį, skirtą skubiai pagalbai - galima nurodyti savo vardą, adresą, kraujo grupę, naudojamus medikamentus, alergijas ir panašią informaciją, kad, atsidūrus pavojaus situacijoje, šią informaciją galėtų pasiekti bet kas, paėmęs telefoną - ji tampa matoma užrakto ekrane. Taip pat galima nustatyti kontaktus, kurie taip pat ten bus rodomi ir vienu paspaudimu bus galima su jais susisiekti net neatrakinus prietaiso.

Be to, yra papildomų skubios pagalbos funkcijų - pavyzdžiui, paspaudus 5 ar daugiau kartų išjungimo mygtuką, paskambinti nustatytam kontaktiniam asmeniui ar pagalbos telefonu, reguliuoti visuotinius pavojaus pranešimus - kokio lygio gausite, peržiūrėti jų istoriją ir pan.

Kas labiausiai nudžiugino - „Android 12“ privatumo kontrolės galimybės, atkeliavusios su telefonu. Nuo šiol, kai kurios nors programėlės naudoja kamerą ar mikrofoną, apie tai ryškiai informuoja simbolis ekrano viršuje. Taip pat specialioje privatumo informacijos suvestinės skiltyje galite pamatyti paskutinių 24 valandų statistiką ir tikslią informaciją, kokios programėlės ir kokių leidimų kreipėsi - vietovės, kameros, mikrofono, kūno jutiklių, kalendoriaus, skambučių žurnalo, kontaktų, failų, arti esančių įrenginių, telefono, SMS ar fizinio aktyvumo.

Taip pat papildytos leidimų suteikimų galimybės platesne informacija ir pasirinkimais, pavyzdžiui, jeigu programėlė reikalauja vietovės prieigos, suteikdami ją galite pasirinkti, ar rodyti tikslią buvimo vietą (kas gali būti aktualu žemėlapių, maisto pristatymo ir panašiose programėlėse), ar suteikti tik apytikslę, rajono vietą, taip apsaugant, kad socialinių tinklų programėlės, jeigu jas naudojate, nežinotų, kur tiksliai esate.

Yra ir daugiau privatumui skirtų funkcijų, kurias atrandu eigoje - pavyzdžiui, iš galerijos dalinantis nuotraukomis pasiūloma prieš dalinantis pašalinti EXIF ir vietovės informaciją, kad asmenys ar tinklai, kur kelsite nuotrauką, nežinotų, kur, kada ir kokiu prietaisu buvo fotografuotas vaizdas - nebūtų išduodama jūsų privati informacija.

Baterija ir įkrovimas

Telefonas pasižymi 4600 mAh talpos baterija, ir šioje vietoje, asmeniškai man, norėtųsi šiek tiek daugiau - senesni flagship prietaisai iš „Xiaomi“ pasižymėjo ir 5000 mAh baterijomis. Telefonas man atlaiko daugiausia iki paros atrašinėjant į žinutes, žiūrint šiek tiek video turinio bei truputį fotografuojant, naudojant porą prijungtų Bluetooth prietaisų, tačiau nenaudoju socialinių tinklų programėlių - tie, kurie neįsivaizduoja gyvenimo be scroll'inimo jose, gali pajusti, jog intensyviai naudojant dienos eigoje telefonas gali išsikrauti. Panašu, kad bateriją gana stipriai eikvoti gali ir pati operacinė sistema (teko skaityti skundų apie tai internete), taigi, galbūt ši vieta bus kiek pagerinta su operacinės sistemos atnaujinimais.

Tiesa, verta paminėti įspūdingą su pakrovimu susijusią savybę - telefonas pilnai pasikrauna vos per 17 minučių! Tam reikės įjungti specialų režimą, be jo telefonas pasikraus per kažkur 25 minutes, kas irgi yra ne mažiau įspūdinga. Kartu su prietaisu dėžutėje rasite net 120W galios kroviklį, kuris telefoną ir įkraus ypač sparčiai (palyginimui, „Samsung Galaxy S22 Ultra“ kraunasi 45W galia, „iPhone 13 Pro Max“ - 27W). Realiai pajunkite telefoną pasikrauti kol išgersite rytinį kavos puodelį - ir jau turite pakankamai energijos prietaise tolesnei dienai. Tai išties įspūdį paliekanti technologija, kuri man yra viena labiausiai sužavėjusių šio prietaiso galimybių.

Spačiojo 120 W krovimosi metu rodomas įkrovimas ne tik procentais, bet ir jų dalimis - skaičiai keičiasi labai greitai
Spačiojo 120W krovimosi metu rodomas įkrovimas ne tik procentais, bet ir jų dalimis - skaičiai keičiasi labai greitai

Verta paminėti, kad telefonas palaiko ir atbulinį krovimą - tai yra, naudojant telefono akumuliatorių galite pakrauti belaidį krovimą palaikančius prietaisus, tarkime, ausinukus ar išmaniuosius laikrodžius. Krovimas nebus greitas, bet jeigu į kelionę pamiršite įsidėti savo laikrodžio įkroviklį, ši funkcija gali tapti tikru išsigelbėjimu.

Kameros

Pagrinde telefoną rinkausi kreipdamas dėmesį į kamerų kokybę. Tai - viena pagrindinių šio įrenginio savybių, puikiai įvertintų įvairiuose testuose. Telefone yra keturios galingos kameros - trys gale ir viena priekyje. Taigi, pakalbėkime apie visas jas iš eilės.

Pastaba: nuotraukų raiška talpinant įrašą buvo sumažinta, tačiau jokio papildomo redagavimo nebuvo atlikta.

Pagrindinė kamera

Telefono pažiba - „Sony IMX707“ sensoriaus kamera, pasižyminti 50 MP raiška, 1/1.28 colio sensoriumi, f/1.9 diafragma ir optiniu vaizdo stabilizavimu. Ji užima didelę dalį kamerų bloko prietaiso galinėje pusėje ir korpuse net yra išsikišusi į priekį. O nuotraukos, mano akimis, gaunamos tiesiog nuostabios. Žemiau pateikiu pavyzdžių, fotografuotų ir filmuotų Vilniuje.

Ši kamera palaiko net 8K raiškos vaizdo įrašymą (iki 24 kadrų per sekundę), taip pat galima pasirinkti 4K (30 ir 60 k.p.s.), 1080p (30 ir 60 k.p.s.) bei 720p (30 k.p.s.) raiškos vaizdo įrašymą.

Dieną

Vaizdo įrašo nuoroda

Naktį

Plačiakampė kamera

Antroji - taip pat 50 MP raiškos, tik uždaresnės f/2.2 diafragmos, plataus kampo „Samsung JN1“ sensoriumi pasižyminti kamera, fiksuojanti 115˚ vaizdą.

Kamera palaiko analogiškas vaizdo įrašymo galimybes, tik nesugeba įrašinėti 8K raiška.

Dieną

Vaizdo įrašo nuoroda

Naktį

Priartinanti (2X) kamera

Trečioji, ir paskutinė prietaiso gale esanti kamera - tokios pat atviros diafragmos f/1.9 kaip pagrindinė kamera, taip pat 50 MP raiškos, tačiau - fiksuoto 2 kartų priartinimo kamera. Ir nors jos kokybe skųstis negalima (nebent dėl kartais sunkesnio susifokusavimo tamsoje), verta pripažinti, kad prietaise norėtųsi didesnio priartinimo galimybių - pakankamai gerą 2 kartų priartinimą galima gauti naudojant pagrindinį sensorių, tad čia būtų geriau tikusi bent 3-4 kartus artinanti kamera. Na, tačiau turime ką turime, o tai tikrai nėra blogas variantas.

Kamera taip pat palaiko analogiškas vaizdo įrašymo galimybes kaip ir plačiakampis sensorius.

Dieną

Vaizdo įrašo nuoroda

Naktį

Priekinė kamera

Telefono priekyje - ne tokia galinga, tačiau vis tiek tikrai gera 32 MP raiškos, f/2.5 diafragmos kamera. Tiesa, tiems, kuriems priekinė kamera svarbi vaizdo įrašams, gali kiek nusivilti - ji daugiausia geba įrašyti 1080p iki 60 k.p.s. raiškos vaizdą, taigi, 4K raiškos čia nerasite.

Kamerų galimybės

Kameros programėlėje rasite begalę funkcijų. Tiesa, ne visos jos iškart bus telefone - nemažai jų reikės atsisiųsti paspaudus mygtuką. Trumpai pereikime per pasirinkimus:

  • Photo - įprastas nuotraukų režimas;
  • Video - įprastas vaizdo įrašymo režimas;
  • 50 MP - galimybė nufotografuoti maksimalios 50 MP raiškos vaizdus iš visų trijų galinės kameros sensorių (įprastai fotografuojamos mažesnės raiškos nuotraukos, kadangi 50 MP raiška vaizdai užima daug atminties vietos ir kasdien gali nebūti reikalingi);
  • Night - naktinis režimas, pagerina naktinę fotografiją - pavyzdines nuotraukas galite rasti aukščiau;
  • Pro - profesionalams skirtas režimas, kur galima patiems nustatyti baltos spalvos balansą, keisti fokusavimo nuotolį, užrakto greitį, ISO, ekspozicijos vertę, kontrastą, ryškumą, sodrumą, fotografuoti RAW formatu, 50 MP raiška ar reguliuoti kitus nustatymus;
  • Portrait - fotografuoti žmonėms skirtas režimas, kuris gražiai sulies foną kaip profesionaliuose fotoaparatuose;
  • Short video - trumpiems, 15 sekundžių trukmės vaizdo įrašams filmuoti skirtas režimas, tikriausiai skirtas socialinių tinklų naudotojams;
  • Panorama - panoraminių nuotraukų fotografavimui skirtas pasirinkimas, galima fotografuoti tiek horizontaliai, tiek vertikaliai, pradedant nuo pasirinktos pusės (iš kairės į dešinę ar iš dešinės į kairę, arba iš viršaus į apačią ar iš apačios į viršų);
  • Documents - tekstui fotografuoti pritaikytas režimas;
  • VLOG - videobloggeriams skirtas režimas, leidžiantis įrašinėti ir redaguoti vaizdo įrašus, kurti juos sujungtus iš kelių dalių;
  • Slow motion - sulėtinto vaizdo fiksavimo režimas, naudojama pagrindinė kamera, gali įrašyti 720p raiškos vaizdus 120, 240, 480, 960 ir net 1920 kadrų per sekundę greičiu, tiesa, 960 ir 1920 k.p.s. greičiu lėtas įrašymas bus ypač trumpas, o iki 480 k.p.s. galimi ilgesni įrašai; taip pat galima įrašinėti 1080p raiška, šiuo atveju bus 120, 240 ir 960 k.p.s. pasirinkimai;
  • Time-lapse - pagreitinto vaizdo įrašai, kai filmuojamas įprastas vaizdas, kuris vėliau pagreitinamas (tarkime 10 sek. vaizdas virsta 2 sek. trukmės vaizdo įrašu);
  • Long exposure - ilgo išlaikymo režimas, kai nuotrauka fotografuojama ilgiau pagaunant šviesų pokyčius ir sukuriant tam tikrus efektus;
  • Supermoon - mėnulio fotografavimui skirtas specialus režimas, pritraukiantis ir išryškinantis Žemės palydovo vaizdą;
  • Dual video - galimybė vienu metu įrašinėti tiek iš priekinės, tiek iš galinės kameros, gaunant vientisą vaizdo įrašą;
  • Clone - specialieji efektai, skirti padauginti vaizde matomą žmogų kelis kartus;
  • Movie effects - gausi įvairių efektų skiltis: specialūs priartinimai, sulėtinimai, vaizdų atspindėjimai ir pan.

Bendras įvertinimas

Iš tiesų, tai nuostabus, labai greitas, puikiai, ypač dienos metu, fotografuojantis telefonas, pasižymintis tikrai idealiu ekranu ir bendrinėmis savybėmis, bet, žinoma, kaip ir visi prietaisai, turintis savų niuansų.

+ Pliusai:

  • Aukštos kokybės, įspūdį paliekantis ekranas su „HDR10+“ ir „Dolby Vision“ palaikymu ir 120 Hz atnaujinimo dažniu;
  • Puiki visų galinių kamerų kokybė ir galimybės tiek šviesoje, tiek tamsoje (išskyrus priartinančios kameros);
  • Labai greitas prietaiso įsikrovimas 120W įkroviklio dėka;
  • Stabilus ir greitas bendrinis veikimas, per savaitę neteko susidurti su jokiomis problemomis dėl naudojimo;
  • Galingi vidiniai lustai ir ryšių galimybės;
  • „MIUI 13“ labai pritaikyta Europos regionui - nerasite funkcijų ar vidinių programų, kurios įprastai būna Kinijos regione ir galėtų sukelti įtarimų dėl duomenų saugumo, jos pakeistos atitinkamomis „Google“ sukurtomis programomis;
  • Telefone iškart įdiegta „Android 12“ versija su papildomomis privatumo apsaugos galimybėmis.

- Minusai:

  • Kiek per trumpai lankanti baterija;
  • Priartinanti kamera prastokai fokusuoja tamsoje, galėtų artinti daugiau;
  • Priekinės kameros vaizdo įrašai pasiekia daugiausia 1080p raišką (nepalaiko įrašymo 4K raiška);
  • Nėra ausinių lizdo;
  • Negalima praplėsti vidinės atminties papildoma microSD kortele;
  • Nėra oficialaus atsparumo vandeniui reitingo (nors, pavyzdžiui, ties SIM kortelių lizdais apsaugų yra, tad prietaisas nėra pilnai neapsaugotas nuo vandens).

Rašyti komentarą

Publikuodami komentarą sutinkate, kad sistemoje bus išsaugoti šie Jūsų nurodyti duomenys: vardas, el. pašto adresas (nebus rodomas viešai) ir komentaro turinys. Plačiau apie komenavimo taisykles ir privatumą